6 december 2018

Food for Thought: Wereldfilosofie aan de keukentafel

Op 28 november 2018 publiceerde uitgeverij Ten Have het boek Food for Thought: Wereldfilosfie aan de keukentafel., geschreven door drs. Jeroen Hopster (Filosofie en Religiewetenschap), met bijdrage van dr. Chiara Robbiano (Filosofie en Religiewetenschap).

Drs. Jeroen Hopster MA. Foto: Cora Hendriks
Drs. Jeroen Hopster MA. Foto: Cora Hendriks

Food for Thought is een filosofisch kookboek waarin wereldfilosofen een groep jonge mensen ontmoet en ze samen heerlijke gerechten verorberen en kauwen op de levensthema’s van de 21e eeuw: keuzestress, verbinding en eenzaamheid in een Facebook-tijdperk en trouw blijven aan jezelf.

 

Bezinning

Samen eten is elkaar ontmoeten, en geeft voeding aan gesprekken en gedachtewisselingen. De smartphones blijven van tafel en wat volgt is een aaneenschakeling van heldere vragen, ontboezemingen en inzichten voor iedereen die leeft in de wereld van nu. Food for Thought zit boordevol ingrediënten voor een goed gesprek en bevat recepten die je tijdens dit gesprek kunt serveren.