Flor Avelino benoemd tot hoogleraar Organisaties en Duurzaamheid

Met ingang van 1 juni aanstaande wordt dr. Flor Avelino benoemd tot hoogleraar Organisaties en Duurzaamheid. Deze leerstoel is ingebed bij het Copernicus Instituut voor Duurzame Ontwikkeling, sectie Innovatiewetenschappen van de faculteit Geowetenschappen. Avelino is gespecialiseerd in de rol van macht in duurzaamheidstransities. Ze is in het bijzonder geïnteresseerd in de wijze waarop sociale innovatie en translokale netwerken kunnen bijdragen aan duurzame en rechtvaardige verandering.

Flor Avelino werkt sinds 2005 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam bij het Dutch Research Institute for Transitions (DRIFT), een toonaangevend onderzoeksinstituut binnen het veld van duurzaamheidstransities. Daar onderzoekt ze de politiek van duurzaamheidstransities en sociale innovatie. Sinds 2019 is zij ook werkzaam bij de Erasmus School of Social & Behavioural Sciences (ESSB) als universitair hoofddocent en als themaleider duurzame en rechtvaardige steden voor het Vital Cities & Citizens initiatief.

Bruggenbouwer

Het onderzoek van Avelino zal zowel het universitaire strategische thema Pathways to Sustainability als Institutions for Open Societies bestrijken. “Met haar uitstekende staat van dienst en expertise op het gebied van duurzaamheidstransities en sociale innovatie zal zij een waardevolle bijdrage leveren aan het onderzoek en onderwijs bij het Copernicus Instituut en slaat zij een brug tussen beide strategische thema's”, aldus Wilco Hazeleger, decaan van de faculteit Geowetenschappen.

Duurzame ontwikkeling

Het Copernicus Instituut voor Duurzame Ontwikkeling onderzoekt processen en mogelijkheden voor innovatieve verandering naar duurzaamheid. Binnen dit instituut onderzoekt de sectie Innovatiewetenschappen de dynamiek van nieuwe technologieën en innovaties die van belang zijn bij de aanpak van maatschappelijke uitdagingen.