Flattening the Climate-Curve: Groen Herstel na de Coronacrisis?

In deze tweede aflevering bespreekt Impact Café onze economie. Biedt de coronacrisis een kans voor een hervorming waarin meer aandacht is voor duurzaamheid? Welke voorwaarden zijn er nodig om duurzame verdienmodellen realiteit te maken? Hoe investeren we in de toekomst?

In gesprek met Rens van Tilburg
De studenten van het Impact Café gaan in gesprek met Rens van Tilburg, econoom aan de Universiteit Utrecht en directeur van het Sustainable Finance Lab. De coronacrisis toont aan dat onze economie, die jaren zo efficiënt, effectief en kostenbesparend leek, nu vooral kwetsbaar is. Het systeem is gericht op de korte termijn, weinig veerkrachtig en niet bestand tegen een crisis als deze.

Aanbevelingen voor een duurzame economie
Afgelopen 3 juni overhandigden het Sustainable Finance Lab een brief aan politiek Nederland met daarin aanbevelingen over hoe de politiek de coronacrisis kan aangrijpen om een krachtige, weerbare en duurzame economie te stimuleren met aandacht voor het klimaat.

Flattening the climate-curve
Het gesprek met Rens van Tilburg is onderdeel van een videoreeks die valt onder het grotere thema: Wat betekent de corona-crisis voor het klimaat op de lange termijn? Kijk ook de eerste video terug waarin het Impact Café in gesprek gaat met Sanne Akerboom over 'Hoe wet- en regelgeving en beleid kunnen bijdragen aan het tegengaan van klimaatverandering'.

Impact Café
Impact Café is een initiatief voor en door studenten van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht. Het doel is het vinden van knelpunten en oplossingen op het gebied van duurzaamheid en de discussie tussen studenten en experts aan te wakkeren.

Tijd voor actie?
Volg Impact Café op Facebook en Instagram!

Maatschappelijke Impact