22 februari 2017

Kom kijken en steun onze onderzoekers!

Finale pitchwedstrijd Breaking Science

Wetenschappers worden steeds vaker gevraagd om hun onderzoek uit te leggen, kort en begrijpelijk voor een breed publiek. Best een uitdaging om iets dat je zelf al jaren probeert te ontrafelen in een paar minuten uit te leggen! Het is echter handig om te kunnen pitchen, bijvoorbeeld voor het binnenhalen van persoonlijke grants.

Samen met FameLab, een internationale competitie in wetenschapscommunicatie, organiseert de Universiteit Utrecht een pitchwedstrijd voor wetenschappers in de natuur- en levenswetenschappen. Tijdens de voorrondes hebben de deelnemers hun onderzoek of een wetenschapsconcept moeten uitleggen in slechts drie minuten. Een jury heeft alle pitches op basis van drie criteria beoordeeld: inhoud, duidelijkheid en charisma. Van elke voorronde zijn 3 deelnemers geselecteerd voor de Utrechtse finale. De winnaar van de Utrechtse finale ontvangt 1500,- euro om een conferentie of summer school te kunnen bijwonen. De Utrechtse nummers één en twee kruisen vervolgens de degens met de winnaars van vijf andere universiteiten in de landelijke FameLab finale op 3 mei in TivoliVredenburg. De winnaar daarvan gaat naar de internationale finale in Engeland.

Publiek zorgt voor levendige sfeer
Kom kijken en steun onze wetenschappers! Zorg voor die levendige sfeer die de wetenschappers nodig hebben om hun onderzoek te kunnen pitchen. De finale vindt plaats op 28 maart, van 20.00-22.00 uur in Café Hofman.

De finalisten zijn:

• Kamil Laban