2 maart 2018

Faculteit Diergeneeskunde terug in Top vijf van QS World University Rankings

De faculteit Diergeneeskunde is terug in de top vijf van de QS World University Rankings. Binnen de discipline Diergeneeskunde stegen we van de negende naar de vijfde plaats. Daarmee zijn we weer terug in de internationale veterinaire wereldtop, een belangrijke doelstelling van het nieuwe Facultair Strategisch Plan.

De prestigieuze internationale ranglijst van universiteiten komt tot stand door weging van meerdere factoren, waarvan internationale academische reputatie de belangrijkste is. Hiermee is de QS-ranking een belangrijke graadmeter voor de opinie van onze peers en het sentiment in de academische wereld. Andere factoren die meewegen zijn bijvoorbeeld werkgeverschap, citaties, verhouding staf/studenten en internationalisering van staf en studenten.

”We werken hard aan onze reputatie en internationale positionering, onder meer door onze internationale peers beter te betrekken bij wat we doen”, zegt Wouter Dhert, decaan bij de faculteit Diergeneeskunde. “We wilden weer terug in de top vijf en dat is dit jaar gelukt. Daar zijn we blij mee en we zullen er hard aan moeten werken om deze prachtige positie te behouden. We voelen ons gesterkt in de manier waarop we dit hebben aangepakt met ons Facultair Strategisch Plan en gaan dus door op de ingeslagen weg. Dit is een prachtige opsteker.”