24 maart 2015

Experiment zichtbaarheid studieplekken zonder computer

In Studyspot zie je op dit moment alleen welke studieplekken met computer beschikbaar zijn. Studieplekken zónder computer zijn in Studyspot wel te vinden, maar je ziet niet of ze vrij zijn. Als het even meezit, komt daar binnenkort verandering in.

In de Universiteitsbibliotheek Binnenstad wordt tot eind april geëxperimenteerd met twee systemen die op verschillende manieren de beschikbaarheid van studieplekken zonder computer kunnen tonen.

Het gaat om de ruimtes in 0.82 (14 studieplekken) en 2.66 (47 studieplekken).

Als deze proef slaagt, dan kun je in de toekomst van meer universiteitsgebouwen de beschikbaarheid van dit soort studieplekken zien.

Zien hoe het werkt?
Dat kan. Op de eerste etage, boven de receptie van de Universiteitsbibliotheek Binnenstad, staat een scherm waarop je meteen live de beschikbaarheid van studieplekken in die ruimtes kunt zien.
Je kunt ook kijken op deze link: http://ibasx.com/ubu/ubu.html

Kwaliteit en zichtbaarheid
De Universiteit Utrecht werkt voortdurend aan de verbetering van de kwaliteit en zichtbaarheid van de studieplekken. Deze proef is mede het resultaat van wensen en ideeën van studenten.

Reageren?
Mail je reactie naar bibliotheek@uu.nl