28 maart 2017

"Eureka! is een prima handleiding als je het leren onderzoeken op je school naar een hoger plan wilt tillen"

Voor vwo-docenten die het leren onderzoeken door leerlingen een plek willen geven in hun onderwijs is er het boek Eureka! - Didactiek voor het leren onderzoeken in het vwo. Dit handboek - geschreven door Heleen Wientjes en Joris Veenhoven - ondersteunt docenten bij het begeleiden van het leerproces van jonge onderzoekers, en biedt handvatten om binnen de schoolorganisatie een leerlijn ‘leren onderzoeken’ op te zetten waarbij alle vakken betrokken zijn.

Mooie recensie

Machiel Stolk - eindredacteur NVOX (vakblad voor docenten in de natuurwetenschappen - schreef een mooie recensie over Eureka. Zijn conclusie: "Eureka! is een prima handleiding als je het leren onderzoeken op je school naar een hoger plan wilt tillen." De recensie is te lezen op het blog van Stolk, en staat ook in de NVOX van maart 2017.