21 juni 2013

Eredoctoraat uitgereikt aan Rosi Braidotti in Linköping

Rosi Braidotti krijgt eredoctoraat, foto UU/Marlise Mensink

Op vrijdag 17 mei ontving prof. dr. Rosi Braidotti (universiteitshoogleraar en directeur van het Centre for the Humanities) het eredoctoraat van de universiteit van Linköping in Zweden. In een grote feestelijke ceremonie werden in totaal aan 6 hoogleraren eredoctoraten uitgereikt. Braidotti ontving de onderscheiding voor haar grensverleggende filosofische werk, in het bijzonder op het gebied van genderstudies.

Tijdens de plechtigheid (Professorsinstallation & Doktorspromotion) kreeg Braidotti een hoed en een oorkonde overhandigd, en een ring waarmee zij volgens de traditie “trouwde met de wetenschap”. De plechtigheid werd afgesloten met een groots galadiner met ruim 500 genodigden, waarbij ook de minister van Onderwijs en de bisschop aanwezig waren.

Rosi Braidotti krijgt eredoctoraat, foto's UU/Marlise Mensink