22 april 2014

Ellen Gerrits benoemd tot bijzonder hoogleraar Logopediewetenschap

Prof. dr. Ellen Gerrits

De Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie heeft dr. Ellen Gerrits benoemd tot bijzonder hoogleraar Logopediewetenschap aan de faculteit Geesteswetenschappen. De benoeming gaat in op 1 september 2014 voor de duur van vijf jaar. Op dit moment is Gerrits lector Logopedie bij Hogeschool Utrecht.

Het onderzoeksprogramma van Gerrits zal zich richten op de professionalisering van de logopedie, met name op spraak- en taalstoornissen. De resultaten worden gebruikt voor het verbeteren van de kwaliteit van de logopedie en die van de zorg aan cliënten en patiënten.

Master Logopediewetenschap

Als hoogleraar zal Gerrits ook verantwoordelijk zijn voor het onderwijs van de master Logopediewetenschap dat in samenwerking met de faculteit Geesteswetenschappen, Klinische Gezondheidswetenschappen en de afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde van het UMC Utrecht wordt vormgegeven.

Samenwerken UU en HU

De bijzondere leerstoel Logopediewetenschap gaat nauw samenwerken met het lectoraat Logopedie van Hogeschool Utrecht, waardoor theoretisch gemotiveerd klinisch onderzoek wordt gecombineerd met toepassingsgericht onderzoek.