Elk afstudeerjaar een boom

Eerste alumnibomen Utrechts Studenten Bomenfonds onthuld

De eerste Alumni-jaarbomen zijn symbolisch geplant! Naar aanleiding van een idee van studenten en in samenwerking met het Green Office en het Alumni Office is vorig jaar het Utrechts Studenten Bomenfonds opgericht.

Het Utrechts Studenten Bomenfonds is een initiatief van studenten om namens de Universiteit Utrecht bij te dragen aan biodiversiteit. Studenten kiezen zelf boomplantprojecten over de hele wereld uit en werven daar geld voor.

Afstudeerboom

De UU plant voortaan jaarlijks een alumniboom als aandenken voor alle afstudeerders van dat collegejaar. Bij iedere boom staat een bankje met daarop een aanduiding van het afstudeerjaar. Alumni sluiten hiermee een belangrijke periode in hun leven af en geven het stokje zo symbolisch door aan de volgende generatie. De eerste twee bomen zijn in april 2024 onthuld, DUB schreef hier een mooi artikel over.

Boom cadeau

Studeer je af? Heb je iets te vieren? Vraag een donatie voor een boom cadeau! Iedereen kan een steentje (of stokje) bijdragen. Voor €19 doneer je bijvoorbeeld symbolisch één nieuwe boom in een boomplantproject, of kies zelf een bedrag natuurlijk.

Doneer een boom