12 april 2018

Eerste facultaire talentbeurzen toegekend aan internationale masterstudenten

Aan talentvolle studenten uit onder meer Azerbeidzjan, Bangladesh en Colombia zijn de eerste talentbeurzen van de faculteit REBO uitgereikt. Het nieuwe beurzenprogramma is afgelopen najaar geïntroduceerd en heet voluit de Law, Economics and Governance- International Talent Scholarships.

De LEG-ITS beurzen bedragen 5000 euro voor studenten die de "statutory tuition fee" moeten betalen (uit EU/EAA landen) en 17.500 euro voor studenten die de "institutional tuition fee" moeten betalen (de meeste niet-EU/EAA landen). De studenten moeten onder meer hoge studieresultaten kunnen voorleggen plus een visie op hun loopbaan en ze moeten bewijzen dat ze ook buiten hun studie om, betrokken zijn bij maatschappelijke activiteiten.

De ontvangers voor het jaar 2018-2019 zijn:

Departement Rechtsgeleerdheid
1 student uit Mexico voor de Legal Reseach Master
1 student uit Azerbeidzjan voor Public International Law
1 student uit Duitsland voor Public International Law
1 student uit Italië voor de Legal Reseach Master
1 student uit Roemenië voor Law and Economics (LLM track)

Utrecht University School of Economics (U.S.E.)
1 student uit Colombia voor Law and Economics (MSc track)
1 student uit Bangladesh voor Multidisciplinary Economics
1 student uit Rusland voor International Management

Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap
1 student uit Brazilië voor European Governance
1 student uit Taiwan voor Research in Public Administration and Organizational Science

De ervaring van een student die een beurs kreeg

De faculteit REBO levert ook een bijdrage aan andere studiebeurzen, bijvoorbeeld de Kofi Annan Business School (KABS) beurs. Student Nsamwa Mwale, uit Zambia, kreeg er vorig jaar één en vertelt wat dit voor haar heeft betekend:

"Eén van de vele dingen die ik geleerd heb tijdens mijn studie hier, is de rijkdom van het integreren van verschillende culturen in een team. Het samenwerken in een groep heeft me ook een meer open en expressieve persoon gemaakt. Ik heb geleerd dat mijn mening ertoe doet. Mijn Mastersprogramma (MSc. Business Development and Entrepreneurship) vroeg om een andere, meer interactieve manier van leren dan ik gewend was in mijn bachelor. Er kwam veel groepswerk bij kijken en ook zelfstudie. Ik moest daarvoor uit mijn comfort zone komen en dat was wel eens stressvol. Het moment dat ik daar grip op kreeg, zorgde daarna voor een makkelijkere tijd. Als ik terugkeer naar mijn thuisland, zal ik niet dezelde persoon zijn, die hier heen kwam. Ik kan niet wachten om daar te delen wat ik hier heb geleerd."