Een stukje DOM in P-Olympos

De bouw van de modulaire, circulaire én energieleverende parkeergarage P-Olympos aan de rand van het Utrecht Science Park is bijna klaar. Op donderdag 30 september en 7 oktober hebben medewerkers van het Programma Duurzaamheid en Vastgoed & Campus samen met studenten van de faculteit bètawetenschappen letterlijk een steentje bijgedragen aan de bouw. Samen hebben zij de schanskorven gevuld met gerecyclede materialen, waaronder puin van de Domtoren.

Een stukje Dom

De schanskorven zijn gevuld met een mix van lokaal verkregen, tweedehands stenen, dakpannen en betonpuin. Om extra aandacht te geven aan het feit dat we als universiteit verbonden zijn met de stad, hebben we contact gezocht met het projectteam dat werkt aan de renovatie van de Domtoren Utrecht. Uitkomend materiaal dat moest worden vervangen, is gebruikt om een stuk schanskorf (van twee meter) mee te vullen. Een zichtbaar en tastbaar resultaat van onze relatie met de stad Utrecht.

Living Lab

De schanskorven vormen een muur waarin vervolgens mossen en ander groen zullen gaan groeien. Hierdoor kan fijnstof worden opgevangen en dragen we bij aan een beter milieu én een groene omgeving. De schanskorven en omringend maaiveld bij P-Olympos zijn onderdeel van een nieuw ‘Living Lab’ waarbij onderzoek en onderwijs in het eigen gebied van de universiteit samenkomen en waarbij onderzocht wordt hoe de aanleg van een nieuw gebouw geïntegreerd wordt in het bestaande landschap en kan bijdragen aan de lokale biodiversiteit.

Meer informatie

Wil je meer weten over de realisatie van P-Olympos? Kijk op www.uu.nl/p-olympos of volg het bouwproces in de Campus Development app.