13 september 2017

EBL & Ebrary gaan samen met Ebook Central

E-book platformen worden samengevoegd

Tussen 12 en 14 september 2017 worden de e-book platformen EBL en Ebrary samengevoegd met Ebook Central. In dit bericht leest u wat dit betekent voor gebruikers van de Universiteit Utrecht.

EBL

Van 12 op 13 september is EBL gemigreerd naar Ebook Central. U wordt automatisch doorgestuurd naar Ebook Central. Als u inlogt, ziet u dat de interface is veranderd. Uw accountinformatie en boekenplank worden automatisch geïmporteerd van EBL naar Ebook Central. Inloggen gaat zowel vanaf een netwerk van de Universiteit Utrecht als vanaf andere locaties, zoals voorheen met uw Solis-id.

Ebrary

In de nacht van 13 op 14 september gaat ook Ebrary samen met Ebook Central. Om hier e-books te kunnen lezen, moet u inloggen met uw Solis-id en -wachtwoord, zowel vanaf een UU-netwerk als vanaf een andere loctie.

Uw Ebrary account en bookshelf worden niet automatisch naar Ebook Central gemigreerd. Vanaf 14 september kunt u uw Ebrary bookshelf importeren naar Ebook Central. Log eerst in met Solis-ID op Ebook Central. Ga dan naar de Bookshelf en klik op ‘Move your ebrary bookshelf’. Vul uw oude Ebrary accountgegevens in en uw Ebrary boekenplank wordt toegevoegd aan Ebook Central.

Momenteel werkt de import on campus goed maar zijn er nog problemen met het off-campus importeren van de Ebrary bookshelf. Er wordt gezocht naar een oplossing.