Dwalen door de geschiedenis van Utrecht

Historische stadswandelingen saai? Dwalen door de geschiedenis van Utrecht wordt voor iedereen leuk én eenvoudig met de Utrecht Time Machine (UTM) lustrumapp.

De eerste QR-tegel is gelegd op het Janskerkhof

De eerste tegels

Op dertig historische plekken in Utrecht wordt in het lustrumjaar van de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht een QR-tegel geplaatst. Door deze QR-tegel met je telefoon te scannen krijg je meer informatie over de desbetreffende locatie.

Op vrijdag 2 april zijn de eerste tien tegels geplaatst. Een kleine mijlpaal waar hoogleraar en initiatiefnemer van dit project Toine Pieters bij aanwezig was. Pieters: “Utrecht Time Machine heeft de potentie om de stad waar je woont heel veel interessanter te maken. Het is prachtig dat de eerste QR-tegel gelegd is.”

De eerste 10 locaties zijn:

1. Achter de Dom
  2. Het Academiegebouw
  3. Minrebroederklooster
  4. Janskerk
  5. Paleis Lodewijk Napoleon/Universiteitsbibliotheek
  6. Woning naast het bisschoppelijk paleis aan de Maliebaan
  7. Leeuwenbergh
  8. Sonnenborgh
  9. Universiteitsmuseum
  10. Catharijneconvent

Verschillende routes

Maar het houdt niet op bij deze tien eerste plekken. Een groep studenten selecteert met hulp van UTM partners Het Utrechts Archief, De Gemeente en Historische Vereniging Oud-Utrecht informatie, foto’s, plattegronden en reproducties voor nog eens twintig locaties. Vanaf 1 juni zijn alle dertig locaties beschikbaar in de Utrecht Time Machine lustrumapp en kan iedere cultuur-snacker verschillende routes door de stad en over het Utrecht Science Park bewandelen.

Lustrum 2021

Utrecht Time Machine is een onderdeel van het lustrum van de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht. Op morgenmakenwesamen.nl lees je meer over Utrecht Time Machine en over de andere lustrumprojecten.

385 jaar wetenschap in Utrecht door Universiteit Utrecht en UMC Utrecht