Duitse vertaling van Humane Endpoints website gelanceerd

Het 3Rs-Centre Utrecht Life Sciences heeft vandaag de Duitse vertaling van de Humane Endpoints website gelanceerd. Met de Duitse vertaling erbij is de website beschikbaar in vijf talen.

De Humane Endpoints website leert humane eindpunten te herkennen in proefdieren. Dit voorkomt verder ongerief bij dieren, door de dieren uit het experiment te halen (o.a. door euthanasie) of pijnbestrijding toe te passen. De website draagt bij aan verfijning: het voorkomen van onnodig ongerief bij proefdieren. 

Wereldwijd

De website wordt succesvol gebruikt in verschillende proefdierkundecursussen wereldwijd. Hij heeft 1200 unieke bezoekers per maand en inmiddels ruim 700 geregistreerde gebruikers voor het gesloten gedeelte van de site. Met de toegevoegde Duitse vertaling kan de website door meer mensen wereldwijd worden geraadpleegd. Later dit jaar wordt de website uitgebreid met informatie over humane eindpunten in zebravissen, dat op termijn ook in meerdere talen beschikbaar zal zijn. 

Donaties welkom

De Duitse vertaling is mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse sponsorpartner ZonMW. De Humane Endpoints website ontvangt geen overheidssubsidies en is afhankelijk van donaties en giften. Om de website in de toekomst ook gratis beschikbaar te houden en de kwaliteit te kunnen blijven garanderen, zijn donaties welkom.

3V-Databaseprogramma

De Humane Endpoints website is, samen met de Interspecies Database, onderdeel van het 3V-databaseprogramma van het 3Rs-Centre Utrecht Life Sciences (ULS). Dit programma stelt 3V-informatie gratis beschikbaar en beoogt daardoor bij te dragen aan implementatie van de 3V’s in proefdieronderzoek.