27 juni 2014

Duitse kranten recenseren Geert Buelens’ laatste boek

Al eerder dit jaar waren de Duitse media lovend over Europas Dichter und der Erste Weltkrieg, het laatste boek van prof. dr. Geert Buelens. Onlangs werd het boek wederom positief gerecenseerd door drie Duitse kranten.

De Frankfurter Rundschau noemde Buelens’ boek een must read als het aankomt op poëzie uit de Eerste Wereldoorlog: door de diverse verzameling gedichten met bijbehorende achtergrondverhalen is het boek welhaast een naslagwerk geworden. Volgens de krant is Buelens erin geslaagd om de sentimenten van het vroege twintigste-eeuwse Europa weer voelbaar te maken.

Ook de NDR schreef lovend over het boek. Buelens bespreekt een breed scala aan dichters, waarbij ook de onbekende dichters uit minder prominente landen aan bod komen, aldus de krant. De recensent zag in het boek een subtiel pleidooi voor een vreedzaam Europa.

De Neue Zürcher Zeitung was het eens met een eerdere recensie: het boek van Buelens leest als een roman. Het boek is een indrukwekkend verhaal over het lot van vele, Europese dichters, schreef de krant.