6 maart 2017

Op 10 maart bij National Geographic

TV-uitzending bezoek dr. Pol aan faculteit Diergeneeskunde

Ruim vijftig jaar geleden studeerde hij af aan de faculteit Diergeneeskunde, toen nog gesitueerd in de Veeartsenijstraat vlakbij het centrum van Utrecht. Op 22 september 2016 was dr. Pol te gast bij de faculteit Diergeneeskunde op het Utrecht Science Park. Reden voor het bezoek was een ‘trip down memory lane’ vanwege de 100e aflevering van ‘The Incredible Dr. Pol’. Tijdens het bezoek aan de faculteit blikte hij terug op zijn studententijd en werd hem door diverse specialisten uit de klinieken van de faculteit verteld hoe het diergeneeskundig onderwijs tegenwoordig is ingericht. Op vrijdag 10 maart 2017 om 22:00 uur zal National Geographic in een aflevering van 'The Incredible Dr. Pol' aandacht besteden aan het bezoek.

Er is veel veranderd in het onderwijs de afgelopen jaren. Dr. Pol keek mee bij een lebmaagoperatie en bij fertiliteitsonderwijs van masterstudenten Landbouwhuisdieren. Waar dr. Pol altijd alleen met de hand voelt hoe ver een koe drachtig is, leren de studenten in een klinische setting te werken met bijvoorbeeld echografie. Dat leverde interessante discussies op tussen dr. Pol met zijn jarenlange ervaring en de nog jonge studenten en hun docent.

Nieuwe technologie
Dr. Pol kreeg ook een nieuw diermodel te zien, de zogeheten Haptic Horse. Door middel van een sensor om de middelvinger lijkt het net of je een paard kunt opvoelen.

Studenten reageerden enthousiast op bezoek dr. Pol

Ask Dr. Pol
Daarnaast was er speciaal voor de studenten Diergeneeskunde een ‘Ask dr. Pol’-sessie. Vragen die aan bod kwamen waren bijvoorbeeld de verschillen tussen de VS en Nederland als het gaat om dierenwelzijn en antibioticagebruik, maar ook de omgang met de media-aandacht. “Be confident en gebruik je boerenverstand”, was wel de overgrote boodschap die hij meegaf aan de ruim 200 studenten die in de zaal zaten.