9 oktober 2017

Schrijf je nu in!

Doe mee met onze online cursus over kinderontwikkeling in november

Understanding Child Development - from Synapse to Society ging als nieuwe Massive Open Online Course (MOOC) van de UU succesvol van start: "Ik vond deze cursus erg leuk, en ik vind het jammer dat hij alweer voorbij is," liet een van onze deelnemers weten. We hebben goed nieuws voor wie (nog een keer) wil meedoen aan de cursus: de MOOC begint weer op 20 november. Je kunt je nu inschrijven via Coursera.

(lees verder onder de video)

Een korte promo van de MOOC
Frans de Waal
Frans de Waal. Foto: Ed van Rijswijk

Orthopedagoog Jorg Huijding coördineert het MOOC-team en presenteert de cursus. Samen met Utrechtse onderzoekers, onder wie bijvoorbeeld bioloog Frans de Waal, geeft hij deelnemers inzicht in de vele facetten van hoe kinderen zich ontwikkelen. Via deze Engelstalige MOOC leer je om vanuit een meer holistische invalshoek te kijken naar ontwikkeling van kinderen. Het levert je nieuwe, mogelijk verrassende inzichten op in de benadering van ontwikkelingsvraagstukken. Zoals een van de deelnemers zei: "Ik waardeerde hoe de cursus diverse gebieden van ontwikkeling in beschouwing nam, op verschillende niveaus." 

Voor wie is deze cursus?

Iedereen met interesse in de ontwikkeling van kinderen. De MOOC is geheel Engelstalig. De cursus is toegankelijk voor iedereen die toegang heeft tot internet, maar vereist wel een academisch denkniveau.

Meer dan 750 deelnemers schreven zich in toen we de cursus in juli voor het eerst lanceerden. Wees welkom op onze ontdekkingstocht om kinderontwikkeling te begrijpen, van synaps tot samenleving!

Interested in participating?

De volgende startdatum voor de MOOC 'Understanding Child Development – from Synapse to Society' is:

  • 20 november 2017

Je kunt je online inschrijven via Coursera.

Meedoen met deze MOOC is gratis. Deelnemers betalen alleen als ze aan het einde van de cursus een certificaat willen ontvangen.

De videocolleges waren uitstekend, zowel qua inhoud als manier van lesgeven.
MOOC-deelnemer

Cursusopzet

'Understanding Child Development – from Synapse to Society'  duurt zes weken en vergt ongeveer vier uur zelfstudie per week. Het programma bestaat elke week uit een combinatie van twee of drie webinars van 6-12 minuten, interviews, quizvragen en leesmateriaal.

Week 1 Inleiding uitleg over de systeembenadering om de ontwikkeling van kinderen te kunnen onderzoeken, en de noodzaak van multidisciplinaire samenwerking.

Week 2 Motorische en hersenontwikkeling

Week 3 Cognitieve ontwikkeling

Week 4 Spraak- en taalontwikkeling

Week 5 Sociale/emotionele ontwikkeling

Week 6 Afronding: samenvatting van alle eerder gepresenteerde en toegelichte cursusinformatie

Find out more about the MOOC

Wil je meer weten over hoe deze MOOC gemaakt en opgezet is? Jorg Huijding vertelt meer over de ontwikkeling van deze cursus binnen het Utrechtse onderzoeksthema Dynamics of Youth

Jorg Huijding in actie: een korte preview van de MOOC

Dynamics of Youth

Dynamics of Youth is een van de vier strategische thema’s van de Universiteit Utrecht. Dynamics of Youth verbindt excellent kinder- en jeugdonderzoek uit alle zeven faculteiten, en zoekt het antwoord op een cruciale vraag voor volgende generaties: hoe kunnen we onze kinderen helpen bij hun ontwikkeling tot gebalanceerde individuen, die zich succesvol kunnen handhaven in een snel veranderende omgeving?