9 januari 2018

Schrijf je nu in en start in februari met de cursus

Doe mee met onze online cursus over kinderontwikkeling

De bij de Universiteit Utrecht ontwikkelde Massive Open Online Course (MOOC) Understanding Child Development - from Synapse to Society doet het goed: "Ik vond deze cursus erg leuk, en ik vind het jammer dat hij alweer voorbij is," liet een van onze deelnemers weten. We hebben goed nieuws voor wie (nog een keer) wil meedoen: de MOOC begint weer op 5 februari. Schrijf je nu in via Coursera.

(lees verder onder de video)

Een korte promo van de MOOC
Frans de Waal
Frans de Waal. Foto: Ed van Rijswijk

Orthopedagoog Jorg Huijding coördineert het MOOC-team en presenteert de cursus. Samen met Utrechtse onderzoekers, onder wie bijvoorbeeld bioloog Frans de Waal, geeft hij deelnemers inzicht in de vele facetten van hoe kinderen zich ontwikkelen. Via deze Engelstalige MOOC leer je om vanuit een meer holistische invalshoek te kijken naar ontwikkeling van kinderen. Het levert je nieuwe, mogelijk verrassende inzichten op in de benadering van ontwikkelingsvraagstukken. Zoals een van de deelnemers zei: "Ik waardeerde hoe de cursus diverse gebieden van ontwikkeling in beschouwing nam, op verschillende niveaus."

Voor wie is deze cursus?

Iedereen met interesse in de ontwikkeling van kinderen. De MOOC is geheel Engelstalig. De cursus is toegankelijk voor iedereen die toegang heeft tot internet, maar vereist wel een academisch denkniveau.

Meer dan 3.000 mensen schreven zich al in. Wees welkom op onze ontdekkingstocht om kinderontwikkeling te begrijpen, van synaps tot samenleving!

Meedoen?

De volgende startdata voor de MOOC 'Understanding Child Development – from Synapse to Society' zijn:

• 5 februari 2018
  • 7 mei 2018
  • 3 september 2018
  • 19 november 2018

Je kunt je online inschrijven via Coursera. Meedoen met deze MOOC is gratis. Deelnemers betalen alleen als ze aan het einde van de cursus een certificaat willen ontvangen.

Ik ben geïnteresseerd in psychologie en filosofie, en wilde weten of ik het nog in me had om te studeren. Ik ben trots dat het gelukt is.
MOOC-deelnemer

Cursusopzet

'Understanding Child Development – from Synapse to Society'  duurt zes weken en vergt ongeveer vier uur zelfstudie per week. Het programma bestaat elke week uit een combinatie van twee of drie webinars van 6-12 minuten, interviews, quizvragen en leesmateriaal.

Week 1 Inleiding uitleg over de systeembenadering om de ontwikkeling van kinderen te kunnen onderzoeken, en de noodzaak van multidisciplinaire samenwerking.

Week 2 Motorische en hersenontwikkeling

Week 3 Cognitieve ontwikkeling

Week 4 Spraak- en taalontwikkeling

Week 5 Sociale/emotionele ontwikkeling

Week 6 Afronding: samenvatting van alle eerder gepresenteerde en toegelichte cursusinformatie

Meer over de MOOC

Wil je meer weten over hoe deze MOOC gemaakt en opgezet is? Jorg Huijding vertelt over de ontwikkeling van deze cursus binnen het Utrechtse onderzoeksthema Dynamics of Youth

Jorg Huijding in actie: een korte preview van de MOOC

Dynamics of Youth

Dynamics of Youth is een van de vier strategische thema’s van de Universiteit Utrecht. Dynamics of Youth verbindt excellent kinder- en jeugdonderzoek uit alle zeven faculteiten, en zoekt het antwoord op een cruciale vraag voor volgende generaties: hoe kunnen we onze kinderen helpen bij hun ontwikkeling tot gebalanceerde individuen, die zich succesvol kunnen handhaven in een snel veranderende omgeving?