Doe mee met De Groene Challenge!

Denken over de toekomst

Bijna driekwart van de Nederlanders maakt zich zorgen over de gevolgen van klimaatverandering. Daarvan heeft minder dan de helft het gevoel er echt iets aan te kunnen doen. Herkenbaar? Logisch, want veel van de problemen en oplossingen liggen niet bij jou als individu. Die constatering werkt echter demotiverend. Hoe kunnen we met goede moed naar de toekomst kijken én daar zelf een steentje aan bij dragen?

Iedere dag een uitdaging

Door mee te doen met de Groene Challenge willen we een nieuw perspectief geven. Via een moderne kalender kun je dertig dagen lang een digitaal luikje openmaken. Met daarachter een kleine of grote uitdaging en een nieuwe kijk op bekende en minder bekende duurzaamheidsproblemen. Denk bijvoorbeeld aan microplastics in je dagverzorging of het wel of niet eten van vlees.

Draag bij aan onderzoek

Je weet vast wat er nodig is voor een betere wereld, maar het daadwerkelijk ook doen blijkt toch lastig. Sociaal wetenschappers dr. Marijn Stok en dr. Michèlle Bal (Universiteit Utrecht) doen gedurende de gehele maand november onderzoek naar jouw ervaring met de Groene Challenge, jouw ideeën over duurzaam gedrag en klimaatproblematiek. Via korte vragenlijsten kun jij hen helpen om inzicht te krijgen in prangende kwesties. Wat is ervoor nodig om mensen mee te nemen in veranderingen die nodig zijn voor een leefbare planeet? En belangrijk: Hoe kunnen individuen hierin ondersteund worden?

Ga naar de website!

Meld je aan

Is dit iets voor jou? Doe dan mee met De Groene Challenge! Wil je iedere maandagochtend een reminder krijgen? Laat dan je e-mailadres achter. Je krijgt een terugblik van de week ervoor én een preview voor de aankomende week. Verbeter de wereld, begin bij jezelf!