Dit zijn de top 3 genomineerden voor de Diversity & Inclusion Award 2021

Sinds 2019 reikt het programma Equality, Diversity & Inclusion jaarlijks de Diversity & Inclusion Award uit om aandacht te vragen en waardering uit te spreken voor de mooie en waardevolle initiatieven van medewerkers en studenten en medewerkers, die bijdragen aan een meer diverse en inclusieve universiteit.

Dit jaar heeft de beoordelingscommissie uit negen inzendingen de top 3 genomineerden geselecteerd: Programma Opmaat/Donya Yassine, Louise Autar en Team Onderwijsadvies & training. Alledrie maken ze kans op €2.500 prijzengeld, dat kan worden ingezet voor verdere diversiteitsbevordering binnen de universiteit.

Top 3 genomineerden

Programma Opmaat is een vernieuwend en belangrijk project waarbij eerstegeneratiestudenten, door andere studenten, op weg worden geholpen in de universitaire omgeving. Dit programma is een pilot binnen de faculteit Sociale Wetenschappen en roept veel enthousiasme bij studenten (coaches/buddies) op. Speciale lof gaat uit naar projectleider Donya Yassine. Donya is vanaf de beginperiode betrokken geweest bij het programma en heeft een belangrijke rol gespeeld bij o.a. de online vertaling van het programma.

Louise Autar is docent aan de departementen Taal & Cultuurstudies, Liberal Arts & Sciences en Genderstudies van de Universiteit Utrecht. Naast haar werk spant ze zich op meerdere vlakken in voor diversiteit en inclusie, zoals de Un/Divided conferentie, het Space to talk about race (STAR) platform en de campagne #ITooamUU. Veel lof gaat uit naar Louises aandacht voor collega’s en studenten van kleur, voor haar activiteiten gericht op diversiteit, maar vooral inclusie waar ze zich binnen en buiten de universiteit voor inspant.

Team Onderwijsadvies & Training, werkt samen met Stichting Taal Doet Meer en draagt vrijwillig vanuit hun expertise bij aan o.a. het trainen van vrijwilligers om leerlingen met een migratieachtergrond in het Utrechtse basis- en middelbaar onderwijs te helpen en gelijke onderwijskansen te creëren. Ook spelen ze een rol in de oprichting van het stadsnetwerk Taal & Huiswerk, waarbij kinderen worden geholpen waarvan de ouders niet of onvoldoende thuisscholing kunnen geven. Dit netwerk is tijdens eerste lockdown in voorjaar 2020 ontstaan en zal waarschijnlijk een meer structurele rol krijgen.

Uitreiking van de Diversity & Inclusion Award

De Diversity & Inclusion Award 2021 wordt uitgereikt door Diversity Dean, Janneke Plantenga, op woensdag 31 maart 2021, 15:30 – 16:00. De feestelijke uitreiking vindt dit jaar online plaats, en is voor iedereen toegankelijk via Teams.

De uitreiking wordt opgenomen om later terug te kijken

Aanwezigen kunnen hun camera uitzetten als ze niet in beeld willen komen.

Maart in het teken van Equality, Diversity & Inclusion

De uitreiking van de Diversity & Inclusion Award is onderdeel van de Equality, Diversity & Inclusion maand. Het programma Equality, Diversity & Inclusion organiseert in maart diverse (online) activiteiten, zoals lezingen en (creatieve) workshops voor studenten, medewerkers, alumni en andere geïnteresseerden. Lees meer over deze activiteiten.