9 oktober 2018

Detlef van Vuuren wint Huibregtsenprijs voor klimaatvoorspelmodel

Foto: Roemer Overdiep
Rechts op de foto Detlef van Vuuren. Foto: Roemer Overdiep

Tijdens de negentiende Avond van Wetenschap & Maatschappij op 8 oktober 2018 heeft prof. dr. Detlef van Vuuren van de Universiteit Utrecht en het Planbureau voor de Leefomgeving de Huibregtsenprijs 2018 gekregen voor zijn onderzoeksproject IMAGE – scenario’s om klimaatverandering in kaart te brengen en om opties voor klimaatbeleid te verkennen.

Van Vuuren ontving op maandag 8 oktober 2018 tijdens de negentiende Avond van Wetenschap & Maatschappij een cheque ter waarde van € 25.000 en een bronzen sculptuur van kunstenaar Wil van der Laan uit handen van minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Bovendien krijgt Van Vuuren een workshop aangeboden door het Lorentz Center in Leiden.

"IMAGE en de daarvan afgeleide klimaatmodellen die door Detlef van Vuuren werden ontwikkeld, zijn bij uitstek geschikt om te komen tot een zo verantwoord mogelijk klimaatbeleid. De modelgebaseerde scenario’s, waarin complexe verbanden en data gecombineerd worden, vinden wereldwijd toepassing", aldus de jury.

Lees het hele bericht op de website van De Avond van Wetenschap en Maatschappij.