15 mei 2018

Nieuwe website onderzoeksprogramma gelanceerd

Dertig hoogleraren bundelen krachten voor Digitale Samenleving

Vandaag lanceren alle Nederlandse universiteiten samen de nieuwe website over het onderzoeksprogramma Digitale Samenleving. In het onderzoeksprogramma bundelen dertig hoogleraren van de veertien Nederlandse universiteiten de krachten en werken samen om Nederland een internationale toppositie te geven op het gebied van mensgerichte informatietechnologie. Daarbij zoeken zij naar oplossingen op wereldwijde uitdagingen.

Het onderzoeksprogramma richt zich op zeven belangrijke maatschappelijke thema’s waar digitalisering een grote impact heeft:

• Citizenship & Democracy
  • Responsible Data Science
  • Health & Well-Being
  • Learning & Education
  • Work & Organisations
  • Digital Cities & Communities
  • Safety & Security.

Vanuit de Universiteit Utrecht zijn Franciska de Jong en Tanja van der Lippe betrokken.

Afdelingsvoorzitter
Sociale Wetenschappen - Maatschappijwetenschappen - Sociologie
Hoogleraar
Sociale Wetenschappen - Maatschappijwetenschappen - Sociologie