7 juni 2018

Delft beste regio voor ondernemerschap in Nederland

Erik Stam, Entrepreneurial Ecosystems
Prof. dr. Erik Stam, Utrecht University School of Economics

Onderzoek van de Universiteit Utrecht en Birch Consultants dat vandaag wordt gepresenteerd op de vijfde Entrepreneurial Ecosystem Academy laat zien dat de stadsregio Delft de beste regio voor ondernemerschap in Nederland is. De onderzoekers hebben op basis van big data analyses de kwaliteit van 40 zogenaamde ecosystemen voor ondernemerschap in Nederland bepaald en in kaart gebracht. Andere regio’s met een zeer goede voedingsbodem voor ondernemerschap zijn de stadsregio’s Eindhoven, Den Haag, Leiden, Amsterdam, Utrecht en Twente. Hekkensluiters zijn Zeeuws-Vlaanderen, Oost-Groningen, Zuidoost-Drenthe en Zuidwest-Drenthe. Nieuwe data en nieuwe manieren om de kwaliteit van het regionale ecosysteem te bepalen levert nieuwe inzichten voor beleid op om Nederlandse regio’s ondernemender en welvarender te maken.

Executive onderwijs* Recht, Economie, Bestuur en Organisatie organiseert als vervolg de Masterclass Entrepreneurial Ecosystems, onder leiding van prof. dr. Erik Stam, om samen met het werkveld Nederlandse regio’s ondernemender en welvarender te maken.