De Utrecht Young Academy verwelkomt negen nieuwe leden

De Utrecht Young Academy (UYA) heeft negen nieuwe leden geselecteerd. De UYA verbindt jonge academici van de Universiteit Utrecht die de afgelopen acht jaar zijn gepromoveerd. Binnen de UYA worden kritische perspectieven uitgewisseld op het gebied van academia, beleid en de samenleving in Utrecht en daarbuiten. 

Dit jaar konden potentiele kandidaten worden genomineerd door decanen, vice-decanen, programmadirecteuren van de Strategische Onderzoeksthema's van de Universiteit Utrecht, PhD-councils, en alumni en huidige leden van de Jonge Akademie – KNAW. De leden van UYA hebben verschillen in achtergrond en werken in variërende disciplines. Hierdoor kunnen leden kennis maken met andere onderzoeksgebieden en kunnen belangrijke onderwerpen zoals interdisciplinair onderzoek en wetenschapsbeleid besproken worden vanuit verschillende invalshoeken. Leden kunnen samen projecten starten en activiteiten organiseren voor onderzoekers, studenten en de samenleving. We kijken daarom uit naar de nieuwe ideeën en bijdragen van onze negen nieuwe leden. 

Lidmaatschap van de UYA is vijf jaar geldig. Volgend jaar kunnen geschikte kandidaten (0-8 jaar na het afronden van een PhD-traject) zichzelf nomineren en direct solliciteren voor een UYA-lidmaatschap.

Felicitaties aan onze nieuwe leden:

Faculteit

Naam

Geowetenschappen

Sanne Akerboom

Recht, Economie, Bestuur en Organisatie

Katharine Fortin

Bètawetenschappen

Edwin Pos

Bètawetenschappen

Danny Broere

Sociale Wetenschappen

Reine van der Wal

Geesteswetenschappen

Margreet van Es

Geesteswetenschappen

Dorothea Gädeke

Diergeneeskunde

Jorke Kamstra

Geneeskunde

Inge Stegeman