31 januari 2020

De Utrecht Young Academy verwelkomt negen nieuwe leden

Vorige week zijn negen nieuwe leden van de Utrecht Young Academy (UYA) geselecteerd. De Utrecht Young Academy verbindt jonge academici van de Universiteit Utrecht die de afgelopen acht jaar zijn gepromoveerd. Binnen de Utrecht Young Academy worden kritische perspectieven uitgewisseld op het gebied van academia, beleid en de samenleving in Utrecht en daarbuiten. 

Mogelijke kandidaten werden genomineerd door de decanen van de Universiteit Utrecht, directeuren van de strategische onderzoeksthema’s, Utrechtse leden van De Jonge Akademie en PhD Councils. De leden van UYA hebben verschillen in achtergrond en werken in variërende disciplines. Hierdoor kunnen leden kennis maken met andere onderzoeksgebieden en kunnen belangrijke onderwerpen zoals interdisciplinair onderzoek en wetenschapsbeleid besproken worden vanuit verschillende invalshoeken. Leden kunnen samen projecten starten en activiteiten organiseren voor onderzoekers, studenten en de samenleving. We kijken daarom uit naar de nieuwe ideeën en bijdragen van onze negen nieuwe leden. 

Lidmaatschap van de UYA is vijf jaar geldig. Volgend jaar kunnen geschikte kandidaten (binnen de afgelopen acht jaar gepromoveerd) zichzelf nomineren en direct solliciteren voor een UYA-lidmaatschap. Meer weten over UYA? Bezoek onze website.

Felicitaties aan onze nieuwe leden:
Geesteswetenschappen
Geowetenschappen
Sociale Wetenschappen
Geowetenschappen
Geesteswetenschappen
Recht, Economie, Bestuur en Organisatie
Recht, Economie, Bestuur en Organisatie