10 oktober 2018

De Uithof krijgt een Tiny Forest!

Voor ons vijfjarig bestaan geeft Universiteit Utrecht een te gek verjaardagscadeau: een Tiny Forest op de Uithof! Dit werd gisteren officieel bekendgemaakt door Annetje Ottow op de feestelijke opening van de Green Office-dependence in de binnenstad. Het idee van een Tiny Forest op de campus kwam van Cas de Ruiter van de Utrechtse Biologen Vereniging. Houd onze online kanalen in de gaten voor meer nieuws.

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur. Buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek of organiseren hier de buurtbarbecue. Een minibos in je buurt zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval.

Vandaag, op de Dag van de Duurzaamheid, vieren we ons lustrum met een interactieve expositie! Kom langs op de Heidelberglaan (let op: locatie is gewijzigd!) en laat je meevoeren langs vijf jaar Green Office Utrecht. Natuurlijk blikken we ook vooruit onder het genot van een groen drankje en vegan snack. Meer informatie over dit evenement vind je hier.

Wat is een Tiny Forest?