13 maart 2017

De Stemgrijzer van Dare to be Grey biedt nuance in verkiezingstijd

Omdat kwesties niet altijd zwart-wit zijn, helpt de ‘StemGrijzer’ van Dare to be Grey de nuance te vinden in politieke stellingen. Dare to be Grey plaatst om de paar dagen een politieke stelling op haar Facebookpagina, zet daarbij de voors en tegens naast elkaar en laat zo het grijze middengebied zien. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld de AOW leeftijd, islamitische immigranten en de basisbeurs.

Daarnaast vind je interviews met politici die weigeren mee te gaan in de polariserende verkiezingsretoriek in de videoserie 'Hoe grijs is…?': mannen en vrouwen die zich niet herkennen in gepolariseerde politieke standpunten ter linker en rechter zijde, maar samenwerking willen om maatschappelijke problemen op te lossen.

Dare to be Grey

De campagne Dare to be Grey gaat de polarisatie van de samenleving tegen door een open debat te promoten, waarin ruimte is voor genuanceerde meningen, twijfel en diversiteit en waar mensen echt naar elkaar luisteren. De campagne geeft stem aan de grijze massa tussen de kleine groep zwart- en witdenkers die het debat meestal bepalen. Lees meer over Dare to be Grey.