3 mei 2017

Data Science Day 2017: virtual reality, big data en nerdy T-shirts

Data Science Day 13 april 2017

Met twee keynotes, meerdere workshops en tientallen standjes met demonstraties bood de Data Science Day op 13 april een breed programma aan haar bezoekers. De rode draad in alle programmaonderdelen was de toenemende mate waarin data onderdeel is van ons leven en daarmee een bron voor wetenschappelijk onderzoek, zo bleek ook uit onder andere de keynote van Rick Grobbee. Data science is dan ook een belangrijke nieuwe tak van sport voor wetenschappers.

Jong publiek

Uit alle faculteiten hadden onderzoekers zich aangemeld en onder hen vooral veel post-doc's en PhD'ers. In een toenemende digitaliserende wereld is het dan ook bijna logisch dat zoveel jonge onderzoekers geïnteresseerd waren in de Data Science Day. Zij zijn de data scientists van vandaag en morgen.

Nerdy T-shirt (te winnen)

Op een dag waarbij digitaal en data een prominente rol spelen, was het ook goed om te zien dat analoge uitingen van wetenschap ook nog steeds gewaardeerd worden. Alle bezoekers kregen een limited edition T-shirt mee met daarop een enigszins nerdy tekst.

Zie je iemand lopen met een van de twee shirts? Maak een foto en deel deze op Instagram, Twitter of Facebook met #datascienceday. Je maakt dan kans op een van de 10 T-shirts die we weggeven.

Dag van de IT

De Data Science Day is onderdeel van de jaarlijkse Dag van de IT, een initiatief van Information and Technology Services (ITS) dat sinds 2016 plaatsvindt. Ieder jaar richt het evenement zich op nieuwe trends in IT en ontwikkelingen die impact hebben op onderwijs, onderzoek en het werk aan de Universiteit Utrecht.