15 november 2018

Dan Hassler-Forest over de ruzie tussen Donald Trump en CNN

© iStockphoto.com
© iStockphoto.com

Op 9 november 2018 verscheen een artikel op de website van de NOS waarin dr. Dan Hassler-Forest (Media en Performance Studies) vertelt over de ruzie tussen Donald Trump en televisienetwerk CNN

 

Dr. Dan Hassler-Forest
Dr. Dan Hassler-Forest

Het artikel gaat in op de ruzie tussen CNN-journalist Jim Acosta en Donald Trump. Na een onstuimige persconferentie in het Witte Huis werd de toegangspas van de journalist ingetrokken. Volgens Hassler-Forest hoeft Acosta hier niet getreurd over te zijn. "Dit voorval heeft een ster van hem gemaakt", meent hij. Acosta doorzag dat het voorval het goed zou doen in de media, daarom ging hij juist nog even door met de discussie. 

CNN 

De opmerkelijke behandeling van de journalist geeft ook CNN legitimiteit en status. "Hoe vaker Trump zegt dat CNN fake news is, hoe meer zij kunnen zeggen dat ze juist de waarheid brengen", meent Hassler-Forest. De vijandige relatie doet het niet vermoeden, maar CNN en Trump zijn afhankelijk van elkaar. Trump heeft kranten en nieuwszenders als CNN nodig. Berichten over Trump zorgen weer voor hoge kijkcijfers bij het televisienetwerk. "Iemand die zo prikkelt en emotioneert levert betere televisie op dan Hillary Clinton of andere traditionele politici", aldus Hassler-Forest. 

Dan Hassler-Forest 

Dan Hassler-Forest is mediawetenschapper en tevens verbonden aan Institutions for Open Societies, een interdisciplinair onderzoeksgebied van de Universiteit Utrecht gericht op de ontwikkeling en uitbouw van gezonde open samenlevingen, waar dan ook ter wereld.