11 december 2018

Daan Crommelin ontvangt eredoctoraat van Semmelweis University

Foto: Attila Kovács, Semmelweis University

Daan Crommelin, emeritus hoogleraar in het departement Farmaceutische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht, ontving in november een eredoctoraat van de Hongaarse Semmelweis University. Crommelin en zeven andere vooraanstaande hoogleraren ontvingen het eredoctoraat uit handen van Béla Merkely, rector van Semmelweis University. Bij de uitreiking waren diverse buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders aanwezig.

Semmelweis University reikt al sinds 1967 jaarlijks acht eredoctoraten uit aan vooraanstaande Hongaarse en buitenlandse hoogleraren. De Hongaarse universiteit roemde Crommelin om zijn bijzonder grote aantal publicaties en zijn actieve rol als redacteur van boeken en tijdschriften, en het organiseren van conferenties en symposia op het gebied van de farmaceutische wetenschappen. Zijn onderzoek op het gebied van gerichte (‘getargete’) medicijnafgiftesystemen van op biotech gebaseerde medicatie heeft veel impact (gehad).