CvB update coronavirus 2 februari

Volgende week begint blok 3. We gaan dan weer zo veel mogelijk onderwijs op locatie geven. Hier kijken we erg naar uit!

We doen ons uiterste best om klaar te zijn voor de start van het onderwijs. Gezien het grote aantal mensen dat corona heeft of in quarantaine zit, is het soms moeilijk om de dienstverlening op peil te houden. Ook kunnen studenten, docenten of andere medewerkers door ziekte of quarantaine afwezig zijn. Daarom vragen we om begrip als een deel van het onderwijs toch online is, je collega of docent uitvalt of als iets (nog) niet voorradig is.

We gaan elkaar vaker zien, dus het wordt weer drukker in de universiteitsgebouwen. Daarom dringen we er nogmaals op aan: draag een mondkapje zodra je binnenkomt. We gaan ervan uit dat iedereen dat doet. Als je zit en 1,5 meter afstand kunt houden, mag het mondkapje af. Mondkapjes zijn essentieel om het onderwijs en onze maatschappij open te houden. Bekijk ook dit filmpje dat collega’s en studenten van het UMC Utrecht maakten.

We werken en studeren nu al bijna twee jaar voor een groot deel vanuit huis. Dat de behoefte om elkaar op locatie te ontmoeten steeds groter wordt, begrijpen we heel goed. We nodigen je daarom uit om van tijd tot tijd weer naar de universiteit te komen om af te spreken met elkaar voor bijvoorbeeld een overleg. Doe dat met mate en neem de maatregelen in acht.  

En we vragen wederom aan jullie: toon begrip voor anderen en houd rekening met elkaar.

Stand van zaken

Onderwijs en tentamens

Vanaf 7 februari bieden we weer onderwijs op locatie. Daarbij geldt maximaal 75 personen per ruimte. Alleen bij tentamens mogen, conform de richtlijnen van de overheid, meer mensen in een ruimte aanwezig zijn. Waar mogelijk nemen we 1,5 meter afstand in acht en als dat niet kan, draag je een mondkapje. In de tentamenruimtes staan zitplaatsen op 1,5 meter van elkaar. Studenten die vanwege ziekte of quarantaine geen tentamen kunnen doen, behouden hun toetskansen.

Evenementen

Voor evenementen en bijeenkomsten op locatie zijn de mogelijkheden nog beperkt. De versoepeling van de regels voor de evenementensector zijn niet automatisch op het onderwijs van toepassing. Bekijk de huidige regels voor bijeenkomsten bij de universiteit.

Aangepaste openingstijden

De openingstijden van gebouwen worden met ingang van blok 3 aangepast. Dit biedt ook ruimere mogelijkheden voor studieverenigingen voor het organiseren van kleinschalige ontmoetingen en onderwijs gerelateerdeactiviteiten. Actuele openingstijden vind je op de pagina Gebouwen.

Mondkapjes

Draag een mondkapje in de gebouwen. Alleen als je zit en 1,5 meter afstand kunt houden, mag het mondkapje af. Wij verwachten dat iedereen zich aan deze regels houdt.

Lees meer over mondkapjes

Zelftest

Doe een zelftest als je naar de universiteit komt, in elk geval twee keer per week. Zo proberen we het aantal besmettingen op de universiteit zo laag mogelijk te houden. Je kunt eenvoudig zelf gratis zelftesten bestellen of bij een receptie in een universiteitsgebouw ophalen. Weet je niet of je naar de universiteit mag komen? Doe dan de coronacheck (pdf).

In quarantaine?

Ben je in contact geweest met iemand die corona heeft? En weet je niet of je in quarantaine moet? Bekijk dan de quarantainecheck van de overheid. Je vindt de link ook in onze coronacheck (pdf).

Overzicht met uitgangspunten en regels

Bekijk het complete overzicht met de huidige uitgangspunten en regels.