Co-Creation Community Learning Spaces: The Future of the Traditional Lecture

13 Mei 2022: 12.30 - 14:00
Locatie: Theatron, Educatorium

De terugkeer naar onderwijs op de campus na de Covid-pandemie heeft een debat over de waarde van traditionele colleges in het hoger onderwijs (opnieuw) doen oplaaien. In hoeverre zijn studenten en docenten gebaat bij een grootschalige, lineaire ordening van idee├źn voor een publiek in auditoria? Voor- en tegenstanders van traditionele colleges zijn met elkaar in debat gegaan in nationale en internationale nieuwsmedia en de gespecialiseerde pers voor het hoger onderwijs.

In deze bijeenkomst van de Co-creation community 'Learning Spaces,' willen we de blijvende relevantie van het traditionele hoorcollege aan onze universiteit onderzoeken. Welke waarden hechten studenten en docenten aan traditionele colleges op locatie, en hoe verhoudt deze vorm van onderwijs zich tot alternatieve manieren van universitair onderwijs? Hoe kunnen we inzichten uit de onderwijskunde inpassen en tegelijkertijd oog houden voor de academische traditie en de waarde van verhalen? De voertaal van deze bijeenkomst is Engels.

Sluit je aan bij een open gedachtewisseling over de toekomst van het traditionele hoorcollege. Met nieuwsgierigheid naar alle standpunten hierover, willen we een respectvolle discussie houden in het grootste auditorium van de universiteit.

Wil je meepraten?

Meld je nu aan!