13 februari 2012

Onno Kosters

Citybook over Graz: ‘Zwaartekracht en tegenwicht’

Dichter en docent Engelse letterkunde dr. Onno Kosters verbleef in het najaar van 2011 twee weken in de Oostenrijkse stad Graz, in het kader van het project Citybooks. Zijn verblijf resulteerde in het citybook ‘Zwaartekracht en tegenwicht’, een reeks gedichten die nu te downloaden is van www.city-books.eu.

Kosters liet zich niet alleen inspireren door de stad, maar ook door de songteksten van de band Franz Ferdinand. Tijdens zijn residentie in Graz heeft hij zijn gedichten voorgedragen, en las een Oostenrijkse acteur de Duitse vertaling ervan voor. Bekijk videofragmenten van deze avond.

Eerder schreef Onno Kosters ook al het citybook Alles en niets over de stad Utrecht.

Over Citybooks

Citybooks is een reeks stadsportretten in woord en beeld door Europese schrijvers en kunstenaars. Op verzoek van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren resideren auteurs en fotografen bij verschillende lokale partners in interessante Europese steden. De resulterende citybooks – verhalen en gedichten – zijn te downloaden als e-book en te beluisteren als podcast in het Nederlands, Frans en Engels. Daarnaast is er per stad een fotoreeks van 24 foto's en een aflevering van de City One Minutes.