Cedric Ryngaert behaalt top vijf en is kanshebber voor New Scientist Wetenschapstalent 2015
Hoogleraar Internationaal Publiekrecht Cedric Ryngaert staat in de top vijf van de verkiezing van het New Scientist Wetenschapstalent 2015. Door de combinatie van publieksstemmen en het juryoordeel heeft Ryngaert de top vijf behaald. De uiteindelijke winnaar wordt op 24 september bekendgemaakt in Amsterdam tijdens een feestelijk evenement.
Top vijf kanshebbers
De top vijf is tot stand gekomen door een combinatie van publieksstemmen en het juryoordeel. Ruim 11.000 mensen brachten hun stem uit op één van de 25 Vlaamse en Nederlandse genomineerden. Cedric Ryngaert wil iedereen die op hem heeft gestemd hartelijk danken. De jury baseerde het oordeel op de wetenschappelijke en maatschappelijke impact van het onderzoek van de wetenschappers. Ook werd er gelet op originaliteit en actualiteit van het onderzoek. Naast Ryngaert zijn de volgende wetenschappers genomineerd:
- Sara Bals – Universiteit Antwerpen
- Ann Bessemans – Universiteit Hasselt
- Teun Bousema – Radboud Universiteit Nijmegen
- Maaike Kroon – Technische Universiteit Eindhoven
De uitreiking
Tijdens de uitreiking op 24 september zullen de vijf genomineerden een pitch houden van vijf minuten, waarvan vier minuten vrij in te vullen zijn. De laatste minuut betreft het beantwoorden van een vraag namens iemand van de Nationale Wetenschapsagenda. De uiteindelijke winnaar ontvangt een geldbedrag van €1500, een boekenpakket en een award. Kaarten voor de prijsuitreiking zijn te koop via de website van New Scientist.
Over Cedric Ryngaert
Cedric Ryngaert (1978) is als hoogleraar Internationaal recht verbonden aan het departement Rechten. Hij studeerde rechten aan de Katholieke Universiteit Leuven en promoveerde aan diezelfde universiteit op een proefschrift over rechtsmacht in het volkenrecht, waarna hij zich verbond aan De Universiteit Utrecht. Sinds eind 2013 leidt hij twee onderzoeksprojecten over de unilaterale uitoefening van rechtsmacht, op basis van subsidies van NWO (VIDI) en de European Research Council (ERC Starting Grant). Hij werkt aan dit project met zeven AIO’s.