Cathelijne Broers Alumnus van het Jaar 2017

Drs. Cathelijne Broers is door de Universiteit Utrecht uitgeroepen tot Alumnus van het Jaar. Ze ontving deze titel op 26 maart 2018 tijdens de Dies Natalis, de 382e verjaardag van de universiteit.

Cathelijne Broers

Cathelijne Broers (Kunstgeschiedenis, 1994) is directeur van De Nieuwe Kerk en De Hermitage Amsterdam. Door intensieve samenwerkingen met musea en collecties van over de hele wereld slaagt ze erin steeds wisselende tentoonstellingen naar Amsterdam te brengen. Zo heeft haar talent voor lobbyen ervoor gezorgd dat zij in 2017 de Hollandse Meesters van Sint-Petersburg naar Amsterdam heeft gehaald, waardoor deze werken voor het eerst in 250 jaar weer in Nederland te zien zijn.

Cathelijne zet cultureel ondernemerschap in om mensen te bewegen en verdedigt het belang van cultuur in de huidige maatschappij. Door haar zichtbaarheid, bevlogenheid en kennis is zij een absolute inspiratiebron voor huidige studenten van de Universiteit Utrecht.

Cathelijne Broers: “Mijn studie en studententijd zijn gekenmerkt door een gevoel van vrijheid. De UU heeft mij de kans gegeven te leren, onderzoeken en analyseren. Het heeft mij een open blik gegeven, iets waar ik nog elke dag plezier van heb.”

Alumnus van het Jaar

Alumni maken een belangrijk onderdeel uit van de academische gemeenschap. Op initiatief van het Utrechts Universiteitsfonds heeft de Universiteit Utrecht de prijs voor Alumnus van het Jaar in het leven geroepen die ieder jaar tijdens de Dies wordt uitgereikt.

Een Alumnus van het Jaar is voor de Universiteit Utrecht iemand die op zijn of haar gebied impact heeft en vooruitgang weet te brengen. Een echte ‘bright mind’ die buiten de gebaande paden durft te treden, en een belangrijke bijdrage levert aan de uitdagingen van de maatschappij.