30 juni 2017

Catalogus ontwikkeld in kader van EU-project over vrij lezen

LEELU

Het ERASMUS+-project Lehrkompetenzentwicklung für Extensiven Leseunterricht (LEELU, Developing Teaching Competencies for Extensive Reading Programs) heeft een catalogus met Duitse boeken ontwikkeld die geschikt zijn voor het vrije lezen in het vreemdetalenonderwijs.

Voor de Universiteit Utrecht participeren Doris Abitzsch MA en dr. Ewout van der Knaap in het project. Ze zijn beiden verbonden aan Duitse taal en cultuur en de Graduate School of Teaching. In de week van 3 juli 2017 nemen ze deel aan de ‘transnational meeting’ aan de Universität Wien. De leraren en stagiaires uit Hongarije, Italië en Nederland worden dan voor het programma getraind.

Het programma wordt in samenwerking tussen universiteiten in Boedapest, Palermo, Wenen en Utrecht ontwikkeld en richt zich op de professionalisering van leraren. Het project loopt van 2016-2019. Lees meer over het project (in het Engels).

Instructievideo voor leraren