31 maart 2017

CarrièreNacht Geesteswetenschappen 2017 groot succes

Sfeerimpressie van de avond, waarin alumni en studenten aan het woord zijn.

De CarrièreNacht Geesteswetenschappen 2017 was een groot succes. Meer dan 50 alumni en partners hebben studenten van de faculteit geïnspireerd door te vertellen over hun eigen carrière. Alfa’s kunnen na hun afstuderen een heleboel kanten op, zo bleek. Studenten hebben veel voorbeelden gekregen van hoe hun toekomst eruit zou kunnen zien.

Waarde van de Geesteswetenschappen

Lynn Berger van De Correspondent gaf een inspirerende lezing (pdf) over de waarde van de geesteswetenschappen. “Als geesteswetenschapper word je getraind om voortdurend te balanceren op het randje van gezond verstand en paranoia: om er automatisch vanuit te gaan dat niets is wat het lijkt, dat er meer staat dan het oppervlak prijsgeeft. Dat een roman een diepere betekenis heeft, een schilderij symbool staat voor iets anders, en dat de ogenschijnlijk ‘normale’ dingen die mensen doen in feite ingewikkelde rituelen zijn.”

Lees meer in het verslag dat Dub maakte  van de CarrièreNacht.

CarrièreNacht 2017. Foto's Sanne Sprenger