7 februari 2019

Carbachol capsules uit assortiment, Myocholine® tabletten ter vervanging

De Apotheek faculteit Diergeneeskunde maakt al vele jaren carbachol capsules voor honden en katten met blaasatonie. Zowel vanuit evidence based medicine als vanuit wettelijk oogpunt heeft bethanechol echter de voorkeur boven carbachol bij honden en katten met blaasatonie. Omdat er geen rationale meer is voor het bereiden en toepassen van de carbachol capsules, stopt de Apotheek faculteit Diergeneeskunde met het bereiden hiervan. Het Duitse geneesmiddel Mycocholine® met bethanechol zal worden ingekocht door de Apo fD  en op recept beschikbaar worden gesteld aan dierenartsen in NL. Dierenartsen kunnen dit aanvragen via het aanvraagformulier op onze website: www.uu.nl/diergeneeskunde/apotheek, button ‘aanvraag’.

Voor meer informatie klik hier.