4 september 2017

Stel extra authenticatie in voor u op reis gaat

Bibliotheekapplicaties buiten EU veilig bereikbaar met extra authenticatie

De Universiteit Utrecht vindt een veilige werk- en studeeromgeving belangrijk. De bescherming van waardevolle informatie is daarbij een belangrijk onderdeel. Daarom voert de UU, daar waar noodzakelijk, geleidelijk het gebruik van extra authenticatie (ook wel Two-Factor-Authentication genoemd) voor steeds meer van haar diensten en systemen in. Nu zijn de diensten van de Universiteitsbibliotheek aan de beurt.

Voor veilige toegang tot de bibliotheekdiensten, bijvoorbeeld toegang tot tijdschriftartikelen, heeft u per 1 oktober 2017 extra authenticatie nodig als u inlogt buiten de EU. Verblijft u binnenkort voor korte of langere tijd buiten Europa en wilt u verzekerd zijn van toegang tot alle tijdschriften aangeboden door de bibliotheek, stel dan extra authenticatie in.

Op intranet UU  en de website UU ITS staat in eenvoudige stappen hoe u extra authenticatie instelt.

Tips: