Beveiliging UU-data op mobiele apparaten afgerond

Afgelopen jaar is hard gewerkt aan het extra beveiligen van UU-data op mobiele telefoons en tablets van alle medewerkers. Het project Solis Cloud Endpoint Management is nu afgerond.

Alle apparaten beveiligd

Inmiddels zijn alle medewerkers dankzij het project Solis Cloud Endpoint Management omgezet. Hiermee is UU-data alleen nog benaderbaar via een beveiligd gedeelte op je mobiele telefoon of tablet. Om bij je UU-data te kunnen is het van belang om eerst een code in te toetsen (of vingerafdruk gebruiken) om Office-apps (Outlook, Teams, etc.) te openen. Op deze manier kunnen ongewenste personen met fysieke toegang tot een telefoon of tablet (bijvoorbeeld bij verlies of diefstal) niet meer bij UU-data.

Waar mogelijk makkelijker, waar nodig veiliger

We begrijpen dat een beveiligingsmaatregel zoals deze betekent dat we soms een extra handeling moeten doen om bij onze data te komen. Voorbeelden zoals de hack van de Universiteit van Maastricht laten de noodzaak zien van goede beveiliging van IT-systemen en apparaten. We maken daarom altijd een afweging tussen gebruikersgemak en noodzaak.

Hulp nodig of vragen?

Je kunt contact opnemen met de ICT Servicedesk. Zij helpen je graag verder.