18 juni 2019

Het wetenschapsfestival van Utrecht komt er weer aan

Betweter Festival tickets nu verkrijgbaar!

Op 4 oktober 2019 zijn we terug! Tegendraads, geestverruimend en even eigenwijs als altijd. Met dit jaar aandacht voor verandering. Welke hardnekkige ideeën en gewoontes wil jij liever achter je laten? De ticketverkoop is nu gestart en een kaartje is slechts 12,50 euro.

Welke hardnekkige ideeën en gewoontes kunnen we beter achter ons laten? Wat moet er voor ze in de plaats komen? En hoe komt het eigenlijk dat we zo graag vasthouden aan het bekende? Tijdens het Betweter Festival 2019 onderzoeken we met wetenschappers en artiesten hoe het anders kan. Zodat jij de toekomst met frisse zin tegemoet kan treden.

Met o.a. seksuoloog Ellen Laan over mythes en misverstanden over de vrouwelijke seksualiteit, mediawetenschapper Dan Hassler-Forest (UU) over sciencefiction en de crisis van onze verbeelding, en psychiater Sarah Durston (UMC) over hoe haar visie op neurowetenschap radicaal veranderde. Zangeres Sabrina Starke zingt haar favoriete protestsongs, schrijver en dichter Marieke Lucas Rijneveld draagt voor uit haar nieuwe dichtbundel en cabaretiers Glodi Lugungu en Kiki Schippers delen hun vervreemdende blik op de wereld.

Ga naar de website voor meer informatie en koop daar je kaartjes.