11 april 2017

Eerste handleiding verschenen

Beheer (wetenschappelijke) plantencollecties

Op de ALV van de Nederlandse Vereniging Botanische Tuinen is gisteren de eerste handleiding voor wetenschappelijk beheer van plantencollecties overhandigd aan de voorzitter, Bob Ursem, directeur van de Botanische Tuin Delft.

De handleiding 'Collectiebeheer voor botanische tuinen, theorie en praktijk',  een handboek voor collectiebeheer van basaal tot wetenschappelijk niveau, is de pennevrucht van twee ervaren Utrechtse collectiebeheerders, Hans Persoon en Bert van den Wollenberg (inmiddels werkzaam bij de Botanische Tuin Delft) met een gedegen wetenschappelijk achtergrond.
De handleiding is in eerste instantie bedoeld voor collectiebeheerders van aangesloten tuinen maar kan op termijn ook door anderen gebruikt worden. De handleiding geeft collectiebeheerders op verschillend niveau allerlei handvaten om hun werk gedegen te doen. Zowel beginnende collectiebeheeders in niet-wetenschappelijke tuinen kunnen er mee uit de voeten als collectiebeheerders die al een wetenschappelijke achtergrond hebben

Het is eerste Nederlandstalige handleiding die ooit verschenen is.