Beatrice de Graaf treedt toe tot Academia Europaea

Prof. dr. Beatrice de Graaf

Prof. dr. Beatrice de Graaf (Geschiedenis en Kunstgeschiedenis) is benoemd tot lid van de Academia Europaea. Deze wetenschappelijke academie verenigt excellente Europese onderzoekers uit verschillende vakgebieden.

De Academia Europaea is een Europese vereniging die zich internationaal inzet voor de bevordering en verspreiding van uitmuntend onderzoek en vooraanstaande onderzoekers. Op dit moment heeft de academie ongeveer 4000 leden, die samen onderwijs en onderzoek promoten. Nieuwe leden worden uitgenodigd naar aanbeveling van vakgenoten en toegelaten door de Raad van de academie.

Beatrice de Graaf is faculteitshoogleraar aan de faculteit Geesteswetenschappen. Haar onderzoek is gericht op hoe staten en samenlevingen proberen een hoog veiligheidsniveau te handhaven en hoe deze pogingen zich verhouden tot kernwaarden en instituten. Ze bestudeert de opkomst van en bedreigingen tegen zulke veiligheidsmaatregelen van de 19e eeuw tot en met het heden. De Graaf is lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en ontving in 2018 de  NWO Stevinpremie. Op 1 oktober jl. verscheen haar nieuwe boek Fighting Terror after Napoleon bij Cambridge University Press.

Bekijk hier haar profiel bij de Academia Europaea.