2 mei 2017

Anéla/VIOT scriptieprijs gewonnen door alumna Interculturele communicatie

Vluchtelingen passeren Hongaarse grens © iStockphoto.com/RadekProcyk

Anne Hooiveld MA, alumna van de opleiding Interculturele communicatie, heeft de Anéla/VIOT scriptieprijs gewonnen. Naast haar was alumna Fardau Bamberger MA (ook ICC) genomineerd.

Anne Hooiveld MA

Met haar scriptie bracht Anne Hooiveld de representatie van een Europese identiteit in het discours in kaart, door middel van een analyse van krantenartikelen uit 1999 en 2015. In deze beide periodes was er sprake van een grote toestroom van vluchtelingen richting de EU. De vraag die centraal stond in haar scriptie was in hoeverre het discours over een Europese identiteit in Nederlandse kranten tijdens de vluchtelingenproblematiek van 2015 verschilt ten opzichte van het discours tijdens de vluchtelingenproblematiek van 1999.

De Nederlandse Vereniging voor Toegepaste Taalwetenschap (Anéla) en de Vereniging Interuniversitair Overleg Taalbeheersing (VIOT) kennen jaarlijks een prijs toe voor de beste scriptie op het gebied van taalverwerving, taalonderwijs of taalgebruik. De scriptieprijs wordt uitgereikt tijdens de Juniorendag.