10 juli 2018

Andre Mischke verkozen als Fellow van Institute of Physics

André Mischke

De Utrechtse natuurkundige Andre Mischke is verkozen als Fellow van het Institute of Physics, een internationaal toonaangevende wetenschappelijke vereniging die zich inzet voor de natuurkunde. Fellowship is het hoogst mogelijke niveau van lidmaatschap van het instituut. Met deze beslissing erkent het Institute of Physics zijn prestaties en impact in het vakgebied.

Mischke (1972) studeerde natuur- en wiskunde aan de Philipps-Universiteit Marburg en promoveerde aan de Johann Wolfgang Goethe-Universiteit Frankfurt, Duitsland. Na een postdoc-positie in Darmstadt en bij het Nikhef in Amsterdam en research visits in de Verenigde Staten en Zwitserland, startte hij als Veni bij het departement Natuur- en Sterrenkunde van de Universiteit Utrecht.

In 2008 ontving Mischke een Vidi-subsidie en in 2009 een ERC Starting/Consolidator Grant. Hij was van 2012-2014 de eerste president van de Young Academy of Europe. In 2014 werd Mischke een ERC Proof of Concept grant toegekend voor zijn voorstel om technologie uit de deeltjesfysica te gebruiken om de opsporing van borstkanker te verbeteren, gevolgd door een NWO Vici-beurs in 2015. In 2016 werd Mischke verkozen tot lid van Academia Europaea.