17 januari 2015

Alumnus interviewt politiek denkers over de strijd tussen ideeën en macht

Op 24 januari verscheen Vuile Handen; Michael Ignatieff en andere politiek denkers over de strijd tussen ideeën en macht van Coen Brummer (UU-alumnus geschiedenis en filosofie). De bundel bevat 15 interviews die hij afnam met onder anderen Michael Sandel, Martha Nussbaum, Rutger Claassen (universitair docent ethiek en politieke filosofie aan de UU) en, zoals de titel al doet vermoeden, Michael Ignatieff.

Veel filosofen willen met hun ideeën bijdragen aan een betere politiek. Maar politiek draait niet alleen om ideeën, het gaat vaak om macht - en dat botst. Toch kiezen sommige denkers voor een leven in de politieke arena. Zij durven vuile handen te maken.

Tijdens zijn werk in het hart van politiek Den Haag sprak Coen Brummer met denkers uit binnen- en buitenland over hun politieke avonturen. Was er ruimte voor hun ideeën? Of regeert toch de waan van de macht?

Coen Brummer MA

Coen Brummer (1986) studeerde geschiedenis en filosofie. Hij werkte als beleidsmedewerker en persvoorlichter op het Binnenhof. Sinds september 2014 is hij speechschrijver op het ministerie van Veiligheid en Justitie.

• Titel: Vuile Handen; Michael Ignatieff en andere politiek denkers over de strijd tussen ideeën en macht
  • Auteur: Coen Brummer
  • ISBN: 9789035252042