8 november 2018

Alumna Julie Albers wint Françoisprijs 2018 voor de beste masterscriptie op het gebied van internationaal publiekrecht

De winnaar van de Françoisprijs 2018, uitgereikt door de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Internationaal Recht, is Julie Albers, die in 2017 afstudeerde aan de LLM Public International Law van de Universiteit Utrecht. Ze kreeg de prijs voor haar masterscriptie over "Mensenrechten en klimaatverandering, de bescherming van het recht op leven van personen van de huidige en toekomstige generaties", geschreven onder begeleiding van dr. Otto Spijkers.

De Françoisprijs is een tweejaarlijkse prijs voor de beste masterscriptie op het gebied van internationaal publiekrecht of internationaal privaatrecht, geschreven aan een Nederlandse universiteit in de afgelopen twee jaar. De inzendingen worden onder meer beoordeeld op hun originaliteit, hun diepgaand begrip van het internationaal recht op een bepaald gebied en de gebruikte taal. Dit jaar bestond de jury uit professor René de Groot, emeritus-hoogleraar internationaal privaatrecht aan de Universiteit van Maastricht, dr. Christophe Paulussen van het T.M.C. Asser Instituut, en professor Liesbeth Lijnzaad, professor aan de Universiteit van Maastricht. Het volledige juryrapport en de tekst van de prijswinnende scriptie vindt u op de website van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Internationaal Recht.