18 maart 2019

Update situatie n.a.v. schietincident Kanaleneiland

Advies gemeente over binnenblijven opgeheven: rustig naar huis

Update 17.15 uur

Het advies van de gemeente Utrecht, politie en het OM om binnen te blijven, is opgeheven. Medewerkers, studenten en gasten van gebouwen van de Universiteit Utrecht werd eerder vandaag geadviseerd om binnen te blijven, naar aanleiding van het schietincident op het 24 Oktoberplein. Om onveilige verkeerssituaties bij onder meer busvervoer te voorkomen, wordt iedereen verzocht dit met rust en oog voor anderen te doen.

Rustig naar huis

Naar verwachting zullen veel mensen tegelijk naar huis willen na de gebeurtenissen van deze dag. Iedereen wordt verzocht om dit in rust en met respect voor elkaar te doen. Dit om onveilige verkeerssituaties te voorkomen. Het is te verwachten dat de wacht- en reistijd voor met name OV en auto langer zal zijn.

Vragen

Voor actuele informatie over de situatie nav het schietincident op het 24 Oktoberplein adviseren wij de liveblog van de gemeente Utrecht te volgen. De gemeente Utrecht heeft een telefoonnummer voor mensen die zoeken naar een dierbare die mogelijk betrokken is bij het schietincident: 088 269 00 00

Wat doe ik als ik een college of tentamen heb gemist?

Je kunt je beroepen op overmacht als je een college of tentamen hebt gemist. Het is niet nodig om achteraf voor verantwoording te zorgen.

Ik ben op zoek naar een UU student of medewerker maar kan hem/haar niet bereiken. Wat kan ik doen?

Probeer zelf in contact te komen. De Gemeente Utrecht heeft een telefoonnummer geopend voor mensen die zoeken naar een dierbare die mogelijk betrokken is bij het schietincident: 088 269 00 00. Kijk ook op de liveblog van de Gemeente Utrecht.

Meer informatie

Zodra er meer informatie beschikbaar is, vindt u dit op deze webpagina. Ook wordt geadviseerd de berichten van de hulpdiensten in de gaten te houden.