1 maart 2017

Acht masters van Geesteswetenschappen op 1 in Keuzegids

In de Keuzegids Masters 2017 staan 8 masterprogramma’s van de faculteit Geesteswetenschappen op de eerste plek.

Best beoordeelde Masterprogramma's

De volgende masterprogramma’s van Geesteswetenschappen behalen een eerste positie ten opzichte van vergelijkbare studies in Nederland:

Universiteit Utrecht in de Keuzegids 2017

In de Keuzegids Masters 2017 staan 17 masteropleidingen van de Universiteit Utrecht op de eerste plek in hun vakgebied. Vorig jaar was dit bij 12 opleidingen het geval. Ook krijgen 8 masteropleidingen (3 keer ook 1ste) van de Universiteit Utrecht het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’ van de Keuzegids. Eerdere jaren werd een klein aantal Utrechtse opleidingen door de Keuzegids als ‘zwak’ beschreven, dit jaar is dat er geen een. De Keuzegids Masters verschijnt op dinsdag 28 februari.

Op instellingsniveau eindigt de Universiteit Utrecht als vijfde in de ranglijst van negen algemene universiteiten. In de edities van 2016 en 2015 was dit plaats zes.  Evenals vorig jaar staat Tilburg University als beste algemene universiteit

Keuzegids

De Keuzegids Masters wordt jaarlijks uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.) en is bedoeld voor bachelorstudenten en decanen die zich willen oriënteren op vervolgstudies.  De Keuzegids is samengesteld op basis van accreditatiebesluiten van de NVAO en studentoordelen uit de Nationale Studenten Enquête. Nieuw dit jaar is dat de Keuzegids per vakgebied een overzicht biedt van startsalarissen.